Installatiewerk.net de installatietechniek startpagina
Home | Link toevoegen | Retourlinks | Adverteren | LinkedIn | Mini Poll | Nieuws | Zoeken | Contact | Over deze site | Sitemap

Productgroepen NL-SfB
Afvoeren
Beveiliging
Buitenwandopeningen
Communicatie
Elektrotechniek
Gasinstallaties
Gebouwbeheer
Gebruiksvoorzieningen
Keukenvoorzieningen
Klimaatregeling
Koelinstallaties
Luchtbehandeling
Onderhoudsvoorziening
Sanitair
Terreinvoorzieningen
Transport
Verlichting
Waterinstallaties
Warmtedistributie
Warmteopwekking
 Algemeen
Bouwzaken
Doe het zelf
Energiebesparing
Hulpmiddelen
Ondersteuning
Personeelszaken
Service&onderhoud
 Installateur/adviseur
Advies & Engineering
Installateurs

Nieuws
 

Ingezonden nieuws: Datum
bulletHVAC nieuw concept ventiatorconvector
11-04-15
bulletHVAC nieuw concept ventiatorconvector
11-09-14
bulletHVAC wateroverlastsignalering verbeterd
02-06-14
bulletHVAC uitbreiding assortiment luchtontvochtigers
10-04-14
bulletHVAC luchtgordijnen met geanodiseerde (Anodic) poedercoating
13-02-14

Nieuws toevoegen

 

 

Algemeen nieuws:
 

HVAC BundGuard olie/waterafscheider   

De huidige milieuwetgeving stelt dat er absoluut geen olie of sporen van olie in het milieu terecht mogen komen. Om het milieu te beschermen staan olieopslagtanks en transformatoren in een ‘bak’, oftewel een bund. Deze bunds bevinden zich meestal buiten en lopen daarom langzaam vol met water. Dit water mag afvloeien in het riool mits het vrij van olie is.

Hiervoor heeft HVAC Nederland een oplossing: de Greenline BundGuard. De Greenline BundGuard zorgt voor optimale bescherming en beveiliging. Het systeem onderscheidt water van olie en verwijdert op een veilige manier overtollig water, zonder verontreiniging van het omliggende milieu met olie. Het systeem maakt gebruik van de laatste microprocessor- en sensortechnologie en zorgt zo voor het best mogelijke resultaat en absolute zekerheid. De pomp/sensorunit is een zelfstandig werkende eenheid. De unit is geheel vervaardigd uit rvs. Aan de bovenzijde van de unit is een handgreep geplaatst voor het eenvoudig hanteren van de pomp/sensorunit. Deze handgreep kan ook aan een hijsketting worden bevestigd, waardoor diepere putten geen problemen geven.

De pomp heeft een capaciteit van 110 liter/minuut bij een opvoerhoogte van 3 meter. Het regelpaneel is vervaardigd uit rvs en voorzien van bevestigingstrippen voor montage aan de wand. Beschermingsklasse IP66. De deur van het regelpaneel is afsluitbaar met het ingebouwde slot. De alarmindicators zijn in de deur gemonteerd en het raam is het interne display af te lezen. Ten slotte is het regelpaneel aan de buitenzijde voorzien van een M8 koperen (CW20S) aardeaansluiting en PG20 kunststof doorvoeringen Het gebruik van een BundGuard is veilig en goedkoop. De units zijn ouderhoudsarm.
Systeem bewaakt continu en volledig automatisch de bund. De Greenline BundGuard is CE-gecertificeerd en wordt geleverd met montageset en installatie- en bedieningshandleiding.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
HVAC Nederland Postbus 2
1970 AA  IJmuiden
Telefoon (0255) 52 24 20
Telefax  (0255) 51 42 96
E-mail  
info@hvac.nl
Internet
http://www.hvac.nl


HVAC nieuw concept ventilatorconvector  

HVAC Nederland komt met een nieuw concept waarin zij een plafondunit en ventilatorconvector met elkaar combineren tot één verbeterd systeem. Ventilatorconvectoren en plafondunits zijn de meest gangbare systemen om het binnenklimaat in kantoren te conditioneren. Het nieuwe systeem van HVAC Nederland combineert deze twee systemen tot één optimale unit: model FXE-PH.

Het comfort van de gebruiker/bezoeker staat bij dit systeem centraal. Het comfort in de leefzone door dit systeem scoort beter dan bij conventionele systemen. De winst hierin wordt voornamelijk behaald in temperatuur, RV, verse lucht, geluid en montagegemak. Het systeem is energiezuinig door toepassing van EC-ventilatoren.

Daarnaast wordt er ruimte bespaard.

De FXE-PH is kan opereren op verschillende standen: alleen ventileren, ventilatie, koeling en of verwarmen
Doordat het rooster al in de unit is ingebouwd, zijn er geen aparte roosters nodig.
Geschikt voor wand- en plafondmontage, diversen uitvoeringen leverbaar.
Het systeem is eenvoudig te combineren met een HVAC warmtepomp.

De installatiekosten van FXE-PH zijn laag omdat er nu maar één unit nodig is in plaats van twee. De plafondventilatorconvector kan eenvoudig worden toegepast binnen kantoren en bedrijven.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
HVAC Nederland Postbus 2
1970 AA  IJmuiden
Telefoon (0255) 52 24 20
Telefax  (0255) 51 42 96
E-mail  
info@hvac.nl
Internet
http://www.hvac.nl

HVAC wateroverlastsignaleringssysteem verbeterd  

Het floodline wateroverlastsignaleringssysteem van HVAC Nederland is vanaf heden uitgebreid en geoptimaliseerd. Het waterdetectiesysteem van HVAC Nederland is professioneel getest en voldoet volledig aan de internationale normen. De meest opvallende update aan het systeem is de verbeterde waterdetectiekabel.

Het systeem bestaat uit zones. Essentiële voordelen van het zonesysteem zijn dat elke zone op zichzelf staat - een gebeurtenis in een zone heeft geen effect op het normaal functioneren en controleren van aangrenzende zones of de rest van het systeem. Elke zone waakt continu voor lekkages of een systeemdefect. Elk alarm wordt apart getoond. Echt Multi-Zonegebruik. Het systeem rapporteert en communiceert gelijktijdige en/of opeenvolgende alarmmeldingen.

De vernieuwde detectiekabel is brandwerend, geeft geen gas en/of rook af en is bestand tegen halogeen. Daarnaast is er geen minimum of maximum zonelengte. Onafhankelijke uitvoer en communicatie voor elke zone. Makkelijk te begrijpen, te gebruiken en te onderhouden.

Uitbreidingen of wijzigingen van het detectiesysteem zijn, ook achteraf, mogelijk.

De floodline water- of vloeistofoverlastsignaleringssystemen worden geinstalleerd in gevoelige en kritieke gebieden om vroegtijdig vloeistoflekkages te signaleren. Het systeem wordt ingezet voor de bewaking van leidingen, opslagtanks, computerruimtes, etc.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
HVAC Nederland Postbus 2
1970 AA  IJmuiden
Telefoon (0255) 52 24 20
Telefax  (0255) 51 42 96
E-mail  
info@hvac.nl
Internet
http://www.hvac.nlHVAC uitbreiding assortiment luchtontvochtigers

HVAC Nederland levert een uitgebreid assortiment aan luchtontvochtigers, dit assortiment is sinds kort vernieuwd en verbeterd. Er zijn vanaf heden meerdere types leverbaar en gericht op specifieke segmenten, onder andere kantoren, archieven, zwembaden, koel- en vrieshuizen etc.
De standaardtypes luchtontvochtigers zijn momenteel onderverdeeld in twee types, namelijk: de comfort en de professinele luchtontvochtigers. De comfort ontvochtigers zijn compacte en verrijdbare types die met name geschikt zijn voor thuis, kantoor en klein archief. De professionele types van HVAC Nederland zijn eveneens compact en verrijdbaar maar meer geschikt voor kantoor, kelder, groot archief, opslag en de bouwsector. 

De wandmontage ontvochtigers van HVAC Nederland zijn door hun compacte bouwvorm eenvoudig aan de wand of muur te monteren. Daarnaast zijn er luchtontvochtigers leverbaar die speciaal bedoeld zijn voor zwembaden, whirlpools en sauna ruimtes. Deze units kunnen op de vloer of aan de wand worden gemonteerd.
HVAC Nederland heeft voor vries- en koelhuizen het adsorptieluchtgordijn systeem AdsorpAir ontwikkeld dat ijs- en rijpvorming tegen gaat en zelfs laat verdwijnen. Het systeem ontvochtigt de vriescel en schermt de warme en vochtige luchtstroom af die via de deuropeningen naar binnen dringt. 
De adsorptiedrogers van HVAC zijn geschikt voor elk soort luchtdroging en speciaal voor luchtontvochtiging bij zeer lage temperaturen. Voor veel klimaatproblemen is de adsorptiedroger de ideale oplossing. Naast standaard units levert HVAC systemen op maat gemaakt. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
HVAC Nederland Postbus 2
1970 AA  IJmuiden
Telefoon (0255) 52 24 20
Telefax  (0255) 51 42 96
E-mail  
info@hvac.nl
Internet
http://www.hvac.nl

HVAC luchtgordijnen met geanodiseerde (Anodic) poedercoating

Luchtgordijn met de perfecte anodisatie look in poedercoating HVAC Nederland komt met een geheel nieuwe methode van afwerking voor haar luchtgordijnen. Vanaf heden zijn de luchtgordijnen van HVAC Nederland leverbaar in een geanodiseerde (Anodic) poedercoating.
Het bedekt eventuele oppervlakte-onzuiverheden en heeft een stabiele kleur tussen de batches. De luchtgordijnen afgewerkt met de poedercoating hebben een hoge weerbestendigheid tot 15 jaar. Daarnaast is het een milieuvriendelijk coatingsysteem. Door het toepassen van de Anodic coating verkrijgt het luchtgordijn een luxe aluminium uitstraling tegen lagere materiaal kosten. De geanodiseerde poedercoating kan toegepast worden op aluminium en plaatstalen luchtgordijnen. De Anodic coating is momenteel leverbaar in de volgende kleuren; aluminium, brons, bruin, zwart, saffierblauw en malachiet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
HVAC Nederland Postbus 2
1970 AA  IJmuiden
Telefoon (0255) 52 24 20
Telefax  (0255) 51 42 96
E-mail  
info@hvac.nl
Internet
http://www.hvac.nl

 

 
 

 

Naar boven

 

© Copyright 2000-2016  R.H.Witteveen  e-mail  Privacy  Disclaimer    Laatste update: zaterdag 20 augustus 2016

Installatiewerk.net
de installatietechniek startpagina